Chocolat blanc végan

chocolat blanc végan
  • Temps Prep
    20 min
  • Temps Repos
    1 heure au réfrigérateur
  • Conservation
    2 mois à l'abris de la chaleur

Ce chocolat blanc végan est fait pour toi ! Sans produit animal, ce chocolat blanc végan est délicieusement doux et crémeux. Il est parfait pour les soirées détente avec une tasse de thé ou pour satisfaire ton envie de sucré en toute conscience.

Tu peux agrémenter le chocolat blanc comme bon te semble avec : des noix concassées, des amandes, des cranberry, des raisins secs etc. Mais tu peux aussi l’aromatiser avec de la poudre de pitaya ou du matcha par exemple.

Pour cette recette, tu as besoin de beurre de cacao, purée d’amande, sucre glace et de l’extrait de vanille. Tu dois également te munir d’un saladier, d’un fouet et d’un mixeur plongeant.

Si tu réalises cette recette, laisse un petit commentaire et tague CrudiThé sur les réseaux sociaux. Partage avec nous tes meilleures recettes crues, nous serons ravis de te lire 🙂

Ingrédients

Ustensile

  • Nombre ustensile*
  • moule tablette
  • fouet
  • mixeur plongeant
  • saladier
  • casserole
  • Image de Freepik

Étapes

Étape1

Remplit une casserole d’eau au 1/4 et chauffe à feu moyen sans faire bouillir l’eau

Étape2

Verse le beurre de cacao, la purée d’amande et de l'extrait de vanille bourbon dans un saladier que tu poses sur la casserole. Laisse fondre tranquillement en mélangeant de temps en temps à l’aide d’un fouet.

Étape3

Une fois le mélange fondu, ajoute le sucre glace préalablement tamisé et fouette jusqu’à ce que ça soit bien incorporés.

Étape4

Laisse encore ton mélange sur le bain-marie pendant 1 à 2 minutes en fouettant puis retire le saladier de la casserole.

Étape5

Mixe aussitôt ton mélange pendant au moins 1 minute à l’aide d’un mixeur plongeant.

Étape6

Pose ton moule à tablette sur un plateau et verse le chocolat liquide dedans.

Étape7

Réserve au réfrigérateur pendant au moins 1 heure avant de démouler.

Tu pourrais aussi aimer

Critiques de recettes

  • Quinton Greder

    I have bookmarked you blog page to read more from you.

    • crudiT

      Thank you for your support. I had to stop for a while, but I’m happy to finally be back. Hoping that my new recipes will please you just as much. Gladys

  • Shona Akal

    May possibly not seem to be much if you aren’t in the situation that we are. Your thinking is vital in aiding me with my study. Having more writers be part of the discussion is usually a positive thing.

    • crudiT

      Hi !
      I truly appreciate your perspective, and I understand that the situation may not be apparent to everyone.Encouraging more writers to join the discussion is indeed a positive step, fostering diverse viewpoints and enriching the conversation.
      Best regards,

  • Son Bunson

    I enjoy your personal style of writing. I’m wondering in the event you might take a short look at my write-up and let me know what you think regarding my own style. I am not a natural English speaker so that’s why I’m asking.

    • crudiT

      Hi, i’m french 🙂
      thank you very much for your feedback and I will be delighted to read you.

  • Sylvester Strickland

    Aw, this has been quite a good post. In idea I must put in writing such as this additionally – spending time and actual effort to manufacture a excellent article… but exactly what can I say… I procrastinate alot by no indicates manage to get something carried out.

    • crudiT

      Thank you very much for your kind words! I’m glad you enjoyed the article. 😊 Writing does indeed take time and effort, but I am convinced that you have what it takes to create exceptional articles. The main thing is to start with small steps and give yourself the time you need. Perseverance is key, and I’m sure you’ll find your rhythm soon. Don’t hesitate to share your ideas with me if you wish, I would be happy to help you bring them to fruition. Good luck and keep writing with passion

  • Lucas Kuti

    I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn lots of new stuff right here! Best of luck for the next!

    • crudiT

      I appreciate your positive feedback! It’s wonderful to hear that you find this information useful. I am confident that you will discover a lot of new and interesting things here. I’m finally back after a long absence. Good luck on your lifelong learning journey and don’t hesitate if you have any questions. Thanks again and happy exploring! 🌟

  • Patrick Branting

    You are my breathing in, I own few blogs and often run out from to post : (.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *